Romutuskampanja 2021MIKÄ ROMUTUSPALKKIO ON?

Romutuspalkkiokampanjan ajan 1.12.2020-31.12.2021. Suomen valtio ja autoala tukevat uusien henkilöautojen ostamista romutustodistusta vastaan romutuspalkkiolla. Romutettavan auton tulee olla yli 10 vuotta vanha ja romutuksesta tulee saada romutustodistus. Romutuspalkkio myönnetään tilalle hankittavaan täyssähköautoon, ladattavaan hybridiin, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 95 g/km, tai bensiini- / dieselautoon, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.

KUINKA SUURI ROMUTUSPALKKIO ON?

2500 €: Romutuspalkkio on 2 500 € sellaisen uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai sen toisena käyttövoimana on sähkö. Ladattavien hybridien päästöt saavat olla enintään 95 g/km (WLTP).

1500 €: Romutuspalkkio on 1 500 € sellaisen uuden henkilöauton hankintaa varten, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km (WLTP).

MITEN ROMUTUSPALKKIO TOIMII KÄYTÄNNÖSSÄ?

  • Romutuspalkkio myönnetään 1 500 euron suuruisena sellaisen uuden auton hankintaan, jonka hiilidioksidipäästöt ovat enintään 120 g/km.
  • Romutuspalkkio myönnetään 2500 euron suuruisena sellaisen uuden henkilöauton hankintaan, jonka käyttövoimana on joko kokonaan tai osittain sähkö. Ladattavien hybridien päästöt voivat olla enintään 95 g/km.
  • Täyssähköauton hankintaan voi hyödyntää romutuspalkkion lisäksi sähköautojen hankintatukea, eli 2500 € + 2000 €
  • Auto tulee luovuttaa kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen, josta auton omistaja saa romutustodistuksen. Auton romuttaminen Suomessa on maksutonta.
  • Romutustodistus ja uuden auton ostotilaus on päivätty aikavälille 1.12..2020-31.12.2021
  • Romutuspalkkiolla hankittavan uuden auton ja romutettavan auton tulee olla henkilöautoja.
  • Romutettavan auton on pitänyt olla liikennekäytössä viimesen kalenterivuoden aikana ja sen on oltava liikennekäytössä romutushetkellä.
  • Romutettavan auton on oltava vähintään 10 vuotta vanha
  • Romutuspalkkion voi hyödyntää samasta romutettavasta autosta vain kerran ja yhteen uuteen autoon voi käyttää vain yhden romutuspalkkion.
  • Romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilölle, joka on omistanut romutettavan auton tai ollut sen haltijana yhtäjaksoisesti ainakin vuoden ajan ennen romutusta


Lisätietoja saat osoitteesa www.romutuskampanja.fi
<< Takaisin

Valtuutettu merkkihuolto

Olemme valtuutettu merkkihuolto Citroën-, Honda-, Kia-, Mitsubishi- ja Peugeot-automerkeille.

Huoltotoimintaa yli 45 vuoden kokemuksella!

Varaa huoltoaika autollesi tästä linkistä tai soittamalla numeroon 09-2252 0715.

Uusimmat vaihtoautot